DONATORI

              

 

POČETNA

MIGRANTI U RASKORAKU IZMEĐU MEĐUNARODNE ZAJEDNICE – BOSNE I HERCEGOVINE – UNSKO SANSKOG KANTONA – GRADA BIHAĆA

 

Bihać 18. februar 2021 godina

Četvrta godina zaredom, muka i patnja prije svega samih migranata izaziva stresove, strah, ne brigu i naizgled ne rješivu enigmu kod domaćeg stanovništva.

Svima je jasno da je glavni krivac svemu ovome, međunarodna zajednica i politika koja stoji iza svega toga.

U veoma teškoj poziciji se nalazi država Bosna i Hercegovina stisnuta između istočnih i zapadnih susjeda koji uglavnom zastupaju politike nama nepoznatih grupacija a sve na štetu same nama jedine Bosne i Hercegovine.

Nama ne prostaje ništa drugo nego da se borimo svim demokratskim sredstvima, nudeći rješenja koja bi trebala zadovoljiti sve učesnike u novo nastalom problemu.

Imamo situaciju da nam migranti svih dobi i uzrasta nekontrolisano pristižu sa istoka, odnosno R Srbije i silom sprečavanje prolaza kroz R Hrvatsku do krajnjeg odredišta zemalja zapadne Evrope. U svemu tome imamo zahtjeve demokratske Evrope da se prema migrantima ponašamo humano, da ih udomimo ( nahranimo, pružimo zdravstvenu i higijensku njegu) što se čini poprilično licemjerno, jer isti ne žele ostati u Bosni i Hercegovini, već naprotiv svim sredstvima se pokušavaju domoći zemalja zapadne Evrope.

U svemu tome najveći teret podnosi već izmoreno stanovništvo USK-a, uglavnom Bihaća i Velike Kladuše, četvrtu godinu zaredom bez ozbiljnije pomoći države BiH i Međunarodne zajednice.

Merhamet Bihać i svi aktivisti su svjesni da ljudima u nevolji u ovom slučaju migrantima, prevashodno u ovim hladnim danima treba pomoći, bez obzira ko je kriv i zbog čega su se sami migranti doveli u takvu situaciju.

Svakodnevno na puno načina nastojimo pomoći gdje god stignemo bilo hranom, odjećom,obućom, na svim lokacijama bile one legalne ili ilegalne.

Molimo sve dobre ljude da svojim doprinosom pomognu ovim izgubljenim ljudima da ako ništa ne dozvolimo da umru od gladi i hladnoće.

Pomoć možete pružiti lično ili putem Bihaćkog Merhameta koja može biti izražena u materijalnom i finacijskom smislu. Mi smo u već poodmakloj zimi sa svojim zalihama pri kraju pa vas molimo da u granica svojih mogućnosti pomognete ovu humanu misiju.

Na web stranici se mogu dobiti svi traženi podaci.       S poštovanjem!