DONATORI

              

 

Plastenik za vlastitu proizvodnju povrća u Merhametu Bihać

 PLASTENIK 20.06.2015 GODINE

 

Video - plastenik   -   Press služba

 

  

 

 

U prostorije Merhameta Bihać, prije nešto više od dvije sedmice su navratili učenici trećeg razreda bihaćke Gimnazije sa projektnim zadatkom „Plastenik za Narodnu kuhinju Merhameta Bihać“, sa idejom da se otpočne sa proizvodnjom povrća u vlastotj režiji a za potrebe Narodne kuhinje. Da napomenemo da su oni imali dva projekta, drugi se odnosi na uređenje „Plandište“ odnosno kupališta na rijeci Uni koje se nalazi u samom središtu grada Bihaća.

Navedene projekte su putem gradskih službi prezentirali gradonačelniku Emdžadu Galijaševiću koji je udovoljio zahtjevima i prihvatio realizaciju i jednog i drugog projekta.

Plastenik za proizvodnju povrća za „Narodnu kuhinju“ Merhameta Bihać je nabavljen i postavljen u rekordnom roku, tako da smo ovih dana otpočeli sa sadnjom rasadnog materijala.

Ovaj plastenik će biti tek početak razvoja ideje proizvodnje povrća za vlastite potrebe i svakako smo dužni odati veliku zahvalsnost našoj omladini, koja pokazalo se ima sasvim ispravan pogled na život i  budućnost u cjelini.

I ovom prilikom se zahvaljujemo našim gimnazijalcima i Gradonačelniku na izuzetno velikoj pomoći i doprinosu u radu Merhameta kao humanitarne organizacije.

 

 

 

 

 Gimnazijalci gradonačelniku Galijaševiću prezentirali projekt nabavke plastenika i uređenja plaže na Plandištu

 

 

Mr.sci.Emdžad Galijašević, gradonačelnik Bihaća zajedno sa mr.Smailom Toromanovićem,Savjetnikom gradonačelnika Bihaća, ugostio je danas učenike bihaćke Gimnazije koji su prezentirali dva projekta s kojima idu na Civitas takmičenje učenika osnovnih i srednjih škola. Učenici Hana Zeljković, Ema Beganović, Lejla Medić, Samra Solaković, Alem Zulić, Emin Ćoralić, Armin Beganović, i Haris Zulić prezentirali su projekt nabavke plastenika za potrebe javne kuhinje Merhamet i projekt uređenja gradske plaže na lokalitetu Plandište.

“ Gimnazijalci su prezentirali dva odlična projekta i ono što sam im obećao jeste da će grad Bihać učestvovati u nabavci jednog plastenika kojeg bi dodijeli našoj javnoj kuhinji Merhamet. Isto tako podržali smo i drugi projekt koji se odnosi na gradsku plažu na lokalitetu Plandište i naravno prvi korak jeste izrada idejnog rješenja plaže i predračun troškova za njeno uređenje “ – kazao je gradonačelnik Galijašević.

 

 

 

 

Radni sastanak sa gradonačelnikom Galijaševićem

BIŠĆANI.NET Grad Bihać osigurao 70000 KM za nabavku novih 19 platenika