DONATORI

              

 

POČETNA

Obavještenje

    

                   

 

 

 

 

 

 

Obavijest :

Poštovani, Merhamet Bihać i ove godine organizuje  Akciju „ Kurban 2021 godine“. Za Narodnu kuhinju važnost ovog projekta je neizmjerna pa Vam nudimo da svoju vjersku dužnost obavite u korist Narodne kuhinje Merhameta Bihać.

U ponudi imamo domaći ovčiji  kurban 250,oo KM (130,oo Eura) i juneći domaći kurban  270,oo KM (140,oo Eura). Svi uplatioci kurbana svoju trećinu kurbana od 7 kg preuzimaju drugog dana Kurban Bajrama.

Uplatu možete izvršiti lično u prostorijama Merhameta u Bihaću, na adresi Bedem br. 10 u centru grada iza Glavne pošte ili direktno uplatom na žiro račun :

Union banka br. 1020220000044632,   

 za inostranstvo     IBAN : BA391020220000044632

Za sve informacije se obratite na tel. 00387 (0)37 223 095  ili mob. 00387 (0)61 764 168;                 

S poštovanjem!

                                                                                                                                              Upravni odbor MERHAMETA – BIHAĆ

 

  20.06.2021 god. Bihać                                                                                                                                          

 

MIGRANTI U RASKORAKU IZMEĐU MEĐUNARODNE ZAJEDNICE – BOSNE I HERCEGOVINE – UNSKO SANSKOG KANTONA – GRADA BIHAĆA

 

Bihać 18. februar 2021 godina

Četvrta godina zaredom, muka i patnja prije svega samih migranata izaziva stresove, strah, ne brigu i naizgled ne rješivu enigmu kod domaćeg stanovništva.

Svima je jasno da je glavni krivac svemu ovome, međunarodna zajednica i politika koja stoji iza svega toga.

U veoma teškoj poziciji se nalazi država Bosna i Hercegovina stisnuta između istočnih i zapadnih susjeda koji uglavnom zastupaju politike nama nepoznatih grupacija a sve na štetu same nama jedine Bosne i Hercegovine.

Nama ne prostaje ništa drugo nego da se borimo svim demokratskim sredstvima, nudeći rješenja koja bi trebala zadovoljiti sve učesnike u novo nastalom problemu.

Imamo situaciju da nam migranti svih dobi i uzrasta nekontrolisano pristižu sa istoka, odnosno R Srbije i silom sprečavanje prolaza kroz R Hrvatsku do krajnjeg odredišta zemalja zapadne Evrope. U svemu tome imamo zahtjeve demokratske Evrope da se prema migrantima ponašamo humano, da ih udomimo ( nahranimo, pružimo zdravstvenu i higijensku njegu) što se čini poprilično licemjerno, jer isti ne žele ostati u Bosni i Hercegovini, već naprotiv svim sredstvima se pokušavaju domoći zemalja zapadne Evrope.

U svemu tome najveći teret podnosi već izmoreno stanovništvo USK-a, uglavnom Bihaća i Velike Kladuše, četvrtu godinu zaredom bez ozbiljnije pomoći države BiH i Međunarodne zajednice.

Merhamet Bihać i svi aktivisti su svjesni da ljudima u nevolji u ovom slučaju migrantima, prevashodno u ovim hladnim danima treba pomoći, bez obzira ko je kriv i zbog čega su se sami migranti doveli u takvu situaciju.

Svakodnevno na puno načina nastojimo pomoći gdje god stignemo bilo hranom, odjećom,obućom, na svim lokacijama bile one legalne ili ilegalne.

Molimo sve dobre ljude da svojim doprinosom pomognu ovim izgubljenim ljudima da ako ništa ne dozvolimo da umru od gladi i hladnoće.

Pomoć možete pružiti lično ili putem Bihaćkog Merhameta koja može biti izražena u materijalnom i finacijskom smislu. Mi smo u već poodmakloj zimi sa svojim zalihama pri kraju pa vas molimo da u granica svojih mogućnosti pomognete ovu humanu misiju.

Na web stranici se mogu dobiti svi traženi podaci.       S poštovanjem! 

KURBAN 2020 godina - 1441 H.g.

 Poštovani ! 

Merhamet Bihać i ove godine organizira uplatu Kurbana. Cijena Kurbana je ista kao i prošle godine, ovčiji Kurban je 250,oo KM a cijena junećeg kurbana je 270,oo KM. Uplatu možete izvršiti direktno u prostorijama bihaćkog Merhameta ili na žiro račun koji možete vidjeti direktno ovdje na našoj stranici. Za inostranstvo imate takođe naznačen IBAN na desnoj strani naše web stranice. Uplatom Kurbana u našem Merhametu pomažete Narodnu kuhinju u kojoj svakodnevno pripremamo 250 obroka za isto toliko naših korisnika iz najugroženije kategorije socijalno ugroženog stanovništva. Isto tako na sam dan Kurban Bajrama mi podijelimo oko hiljadu paketa mesa (1 paket 5 kg), za iste te kategorije.

P.S. Vašom Uplatom Kurbana a na Vaš zahtjev mi Vas obavještavamo o preuzimanje 1/3 oko 7 kg mesa! 

Za sve dodatne informacije možete se direktno obratiti na fiksni telefonski broj naznačen na ovoj stranici kao i na mobilni.

S poštovanjem !

 

 

Iftar 30.04.2020.god (četvrtak)

IFTAR 2020 godine

Dana 30.04.2020 godine (četvrtak)

U organizaciji MERHAMETA BIHAĆ korisnicima socijalne pomoći MZ Vrsta i Turija i MZ Izačić, upriličen Iftar. Iftare su podijelili članovi štaba Civilne zaštite spomenutih mjesnih zajednica. Ovo je drugi Iftar u mjesecu Ramazanu za ove korisnike koje priređuje MERHAMET BIHAĆ.


Press služba!